Binnen de Plus Boerderij is een schat aan medische kennis aanwezig. De boerderij wordt geleid door een (huis)arts, terzijde gestaan door een HBO verpleegkundige, een orthopedagoge en een coach.. Vaak is er ook een orthopedagoge aanwezig. Complexe (medische) problemen zijn voor ons dan ook geen struikelblok. Om even alles te vergeten is er altijd de mogelijkheid om mee te gaan voeren, beesten knuffelen, trekker rijden of te melken.

De Plus Boerderij biedt een bijzondere plek. waar zowel jij, als de rest van de familie, zich niet druk hoeven te maken om jouw verzorging of begeleiding. Voor die dingen zorgen wij, zodat jij die even kunt vergeten. In de ruime woonkamer grenzend aan een ruime boerenkeuken is plek voor meerdere mensen.Vanuit twee slaapkamers kun je rechtstreeks de stal in kijken. Als je geluk hebt zijn de zwaluwen zelfs recht voor je raam met hun nestje bezig. De grotere slaapkamers voorin het huis bieden ruimte aan kleine groepen. Er is één zeer ruime slaapkamer op de begane grond. Ook deze ruimte heeft een panorama uitzicht op de stal. Deze ruimte, met grote deur, kan naar behoefte ingericht worden met een (hoog-laag) bed, tafel, bank etc. Ook mensen die meerdere uren per dag op bed moeten liggen hoeven zich dus nooit te vervelen. Er is namelijk altijd wel een kip, een koe of een geit die, aan de andere kant van het raam, in de stal voor afleiding zorgt.

De boerderij is rolstoel toegankelijk, maar niet overal rolstoel vriendelijk.

De zorgboerderij is alle dagen van het jaar geopend. Opvangdagen worden altijd in overleg gepland. Voorafgaand aan de opvang vindt er altijd een kennismaking plaats.

De Plus Boerderij is primair bedoeld voor mensen die zich thuis voelen op een boerderij. Er zijn geen 100 tv zenders, er is geen razendsnel internet om uren te gamen en er is geen disco om de hoek. Wel zijn er knuffelbeesten, speelhokjes, geheime ruimtes, trekkers, klimbomen en ruimtes om hutten te bouwen. Uiteraard zijn talrijke plekken om tot rust te komen, zowel binnen als buiten.  Zo kan iedereen zichzelf zijn.