Even tot rust, of juist in actie komen? Op de Plus Boerderij kan dat. Ongeacht je zorgvraag. Kom je uit het ziekenhuis en heb je nog iets teveel zorg nodig om naar huis te kunnen of wil je gewoon even lekker op een boerderij zijn? Word je thuis goed verzorgd, maar willen jouw gezinsleden, met of zonder jou, een weekendje uitrusten? Wil je er gewoon even tussen uit en ergens anders zijn? Dan ben je van harte welkom in Wapserveen. Voor een dag, een week of langer, het is allemaal mogelijk. Revalidatie, Reactivering en Respijtzorg, Dagbesteding of Crisisopvang, op de Plus Boerderij is het allemaal mogelijk.

Revalidatie

Revalideren is inspannend en soms ook wat eng. Mag je die nieuwe knie wel belasten? Moet je je grenzen oprekken om verder te komen, of toch rustig aan doen? Goed herstellen na een medische ingreep of ongeluk is belangrijk. Bij ons kan dat in alle rust, maar met de drive om uiteindelijk het beste uit jezelf te halen. En als je het even niet meer weet, is het antwoord altijd dichtbij.

Reactivering

Medisch gezien zit je revalidatie erop, of kom je daar niet voor in aanmerking. maar dan? hoe kom je weer aan de slag, en hoe maak je de stap van dagen op bed liggen naar ‘weer in beweging’ komen? Hoe maak je de stap van in een ziekenhuis zijn, naar zelfstandig weer thuis zijn? In zo’n geval kan de Plus Boerderij een tussenstap zijn. Draai langzaam mee in het natuurlijke ritme van de dag, en kom elke keer een stap verder. Zo krijg je weer energie en zelfvertrouwen dat je het echt wel aan kunt!

Respijtzorg

Stel je hebt wat extra zorg nodig. Dat gaat thuis prima, want er zijn genoeg mensen die je helpen. In dat geval is thuis zijn natuurlijk de beste oplossing. Maar soms lukt het niet zo makkelijk, wordt het voor de mantelzorgers te complex, of willen de mantelzorgers zelf ook wel even verzorgd worden. Op zo’n moment kan de Plus Boerderij deze zorg ‘even’ uit handen nemen. In zo’n geval kun je naar ons komen, eventueel met mantelzorger, om bij te komen. En als je als zieke ouder je kind(eren) liever niet achter laat? Geen probleem, dan neem je ze gewoon mee!

Dagbesteding

De Plus Boerderij vangt  ook  kinderen op met een gedragsgerelateerde zorgvraag. Hierbij  wordt er op gelet dat de groepen niet te groot worden, zodat elk kind aandacht en begeleiding kan krijgen. Dit staat vooral onder begeleiding van orthopedagoog Rikke en verpleegkundige Esther. Zij worden ondersteund door de andere teamleden en eventuele vrijwilligers.