In onze grote potstal lopen de volwassen koeien en de kalfjes. Ze zijn eg mak en worden graag geknuffeld en geborsteld.  De geiten die in de kleine potstal er naast lopen eten graag uit je hand. Als de lammetjes uitgedronken zijn worden de moedergeiten met de hand gemolken op de melktafel .Vanuit de slaapkamers en de woonkamer kun je zo de stal in kijken. Als je goed kijkt, zie je de jonge konijntjes in hun hokken lopen.

Als het avond wordt kruipen de poezen tegen het raam van de woonkamer. Die is namelijk lekker warm en daar houden poezen van. Achter in de graanschuur staan ‘s nachts de paarden en pony’s te dromen van de sappige weiden waar ze overdag weer heen mogen. Ze worden erg graag geborsteld en kunnen zowel ervaren als onervaren ruiters een prachtige rit schenken. Een uitgestrekt bos met spannende zandverstuivingen en heidevlakten grenst aan onze boerderij.  Al bijna 25 jaar broeden er uilen in de nok van de stal. Ook zijn er zwaluwen, boomkruipers en duiven, maar die komen alleen maar even langs om te broeden. De mussen en koolmeesjes broeden in één van de vele broedhuisjes die her en der hangen. Om hun jongen te voeden vangen ze de rupsen weg van onze sla. De rupsen die in de meidoornhagen zitten, krijgen ze niet te pakken. En dat is goed ook want op die manier krijgen we elke zomer meer vlinders!

De kippen slapen, net als de pauwen en de eenden, overal waar ze willen: op het dak, op de hooischudder, op de trekker…. Als ze maar  ergens op kunnen zitten is het voor hen goed. Nala en Molly, de twee honden, slapen als enige dieren binnen. Lekker warm bij de kachel.