Visie

Geen enkel mens, geen enkel kind komt ‘zo maar’ op aarde. Allemaal hebben ze een levenspad te gaan. Ze hebben grote, soms verborgen, talenten en aangeboren vaardigheden. Kortom: een kind komt niet alleen wat halen, maar heeft zeker net zoveel te bieden.

Maar soms komen zijn of haar talenten in de knoop. Komt het kind niet zo goed mee op school, is hij te druk, of juist te rustig en alleen met zichzelf bezig. Is dat erg? Nee, wij vinden van niet. Wat wel vervelend is, is als het kind daardoor de aansluiting met de samenleving verliest en zijn potentieel niet ten volle kan ontplooien.

 

Elk kind dat bij ons op de boerderij komt, zit boordevol potentie en talent. Boordevol mogelijkheden. We zien het als onze voornaamste missie om ieder kind te helpen zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Dat betekent dat we ze helpen om met hun uitdagingen om te gaan, om lekkerder in hun vel te komen te zitten, om even uit te kunnen razen. Maar ook om hutten te bouwen en om zo te zien hoe je een idee in je hoofd om kan zetten in werkelijkheid.

Fouten maken daarbij is niet erg. Niemand heeft leren lopen zonder te struikelen. In dat opzicht is struikelen zelfs een goed teken: je bent iets nieuws aan het doen wat je nog niet zo goed kunt. Goed zo! Zet ‘m op!

 

Wij kijken graag verder dan de indicatie. Want natuurlijk kun je verwachten dat een kind ‘met adhd’ druk is, maar waarom is dat kind druk? Omdat hij ondervraagt wordt en zich verveeld? Of omdat hij overvraagd wordt? Of is het nog iets anders? Onze passie en kracht is het om elk kind écht te zien, en van daaruit hem of haar verder te helpen.

We werken in onze aanpak niet alleen samen met collega’s, maar ook de letterlijk eeuwen oude locatie, onze vele weilanden en ons bos helpen mee. Ook de dieren vervullen een belangrijke taak. Ze helpen kinderen stappen te maken die we soms niet voor mogelijk hadden gehouden.
Niet alleen de paarden, maar ook de geiten, de koeien, de honden en de konijnen kunnen kinderen helpen om weer een stukje van zichzelf te ontdekken en te groeien.

Ontzorgen, onthaasten
en ontwikkelen

We zorgen dat ouders even op adem kunnen komen terwijl hun kinderen goed opgevangen worden en dat die kinderen het mooiste uit zichzelf naar boven kunnen halen.