Werkplaats

Henk was boos. Uit frustratie had hij het eerste het beste kind dat hij tegenkwam een zet gegeven. Dat was niet zo handig, maar Henk had geen idee hoe hij anders had kunnen reageren. Totdat we de situatie in een poppenkastspelletje tevoorschijn lieten komen. Toen wist hij opeens wel andere mogelijkheden. 

Bovenstaande zouden we graag veel vaker met de kinderen doen: (toneel-)spel inzetten om ze te leren weerbaarder te worden. En om ze te leren dat er ook andere manieren zijn om dingen op te lossen. 

Daarom zouden we graag in de ‘Werkplaats’ een paar simpele theaterlampen en geluidsboxjes ophangen. Daarmee kunnen we de ‘magie’ van het spel nog meer tot zijn recht laten komen. 

 

Ook die scholingen willen we graag naar een hoger plan tillen; we zouden inspirerende en ondersteunende lezingen willen organiseren voor medewerkers en ouders. Zodat niet alleen wij als medewerkers, maar ook ouders meegenomen kunnen worden in mooie en inspirerende visies van sommige sprekers.

Helpt u mee?

In de vergoeding die de kinderen vanuit de jeugdwet meekrijgen zit geen geld om ze te laten toneelspelen en zeker niet om een ruimte als zodanig in te richten. De indicatie biedt ruimte voor opvang, dat is het. 

Onze wens is om ons aanbod van rust, regelmaat, dieren, ruimte en ouderwets huttenbouwen nog verder te verruimen. Wat zou het mooi zijn om ze te inspireren en verder te helpen met de inzet van toneel en theater.

Helpt u mee? We zijn u zeer dankbaar!